Hlavní obsah

Z Ruska odchází hvězdná primabalerína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Z moskevského Bolšojského souboru odchází jedna z nejlepších ruských baletek Olga Smirnovová. Nově bude působit v nizozemském Národním baletu. Důvodem je nesouhlas s ruskou agresí na Ukrajině, píše agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Olga Smirnovová

Článek

„Smirnovová nedávno otevřeně odsoudila ruskou invazi na Ukrajinu, kvůli níž je pro ni práce v její rodné zemi neudržitelná," uvedla nizozemská taneční společnost v prohlášení.

Jedna z největších hvězd prestižního moskveského souboru svůj nesouhlas s válkou před nedávnem vyjádřila na ruské sociální síť Telegram.

Věděli to jen Putin, Šojgu a Gerasimov

Válka na Ukrajině

„Jsem proti válce každým vláknem své duše,” řekla baletka, jejíž dědeček pochází z Ukrajiny. Uvedla ale, že nejde jen o rodinné vazby, ale primárně o to, že „žijeme, jako bychom stále byli ve 20. století”.

Agentura AFP připomíná, že od začátku invaze odešla z Ruska řada slavných cizinců, ale Smirnovová je zdaleka největší místní hvězdou, která odchází.

KOMENTÁŘ: Javeliny stačit nebudou, jenže Západ nemá plán – Alex Švamberk

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám