Hlavní obsah

Soud udělil ruské novinářce pokutu 30 tisíc rublů. Jsem nevinná, Putin páchá zločin, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský soud vyměřil pokutu 30 tisíc rublů (přes 6000 korun) novinářce Marině Ovsjannikovové, která v televizi protestovala proti válce na Ukrajině, uvedla Ria Novosti. Moderátorka u soudu tvrdila, že se cítí nevinná a nadále je přesvědčena, že Rusko, potažmo jeho prezident Vladimir Putin, vůči Ukrajině páchá zločin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruská moderátorka narušila vysílání s transparentem proti válceVideo: Reuters

 
Článek

Ovsjannikovová byla souzena na základě paragrafu o pořádání veřejné akce bez oznámení, u kterého je právě pokuta 30 tisíc rublů maximální hranicí.

Žena protestující v ruské televizi se našla

Evropa

Novinářce hrozily ještě veřejně prospěšné práce či deset dnů ve vězení. Původně se přitom spekulovalo o tom, že jí hrozí až 15 let vězení.

Moderátorka s transparentem vystoupila ve zpravodajské relaci Prvního kanálu. Agentura TASS uvedla, že Ovsjannikovová vtrhla do studia, kde právě probíhalo živé vysílání pořadu Vremja.

Neuvedla ovšem, že na transparentu stálo: „Ne válce. Ukončete válku. Nevěřte propagandě. Tady vám lžou.“

Žena s transparentem pronikla do živého vysílání ruské televize: Tady vám lžou, vzkázala

Evropa

Advokátům a obráncům lidských práv se od pondělí nedařilo s Ovsjannikovovou spojit. Na sociálních sítích se až v úterý objevil snímek, kde moderátorka společně s obhájcem čeká na soud.

Foto: Reuters

Ruská moderátorka narušila vysílání s transparentem proti válce.

Reklama

Výběr článků

Načítám