Hlavní obsah

Satelitní snímky ukazují rozsah zkázy Mariupolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobořené domy, prázdné ulice, město duchů. Satelitní snímky společnosti Maxar ukazují ukrajinské město Mariupol těžce poničené ruskou palbou.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Poničení domy v Mariupolu

Článek

Z Mariupolu se do pátku evakuovalo na 5000 lidí, ruské ministerstvo obrany ovšem informovalo o 13 700 evakuovaných. Počet však nelze ověřit.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Vozidla se snaží dostat z města.

Ve městě panuje kritická humanitární situace, obránci se však podle agentury Unian odmítli vzdát.

Ztratili jsme přístup k Azovskému moři, hlásí Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Z Mariupolu vedl jeden z humanitárních koridorů, podle vicepremiérky Iryny Vereščukové na něj však zaútočily ruské síly a evakuace byla znemožněna.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Poničené domy v Mariupolu

V ulicích stále probíhají pouliční boje. Bezpečnostní poradce Oleksij Arestovyč uvedl, že ukrajinské posily se k městu zatím nemohou dostat, těžké boje se nyní svádějí severně od Volnovachy asi 65 kilometrů daleko. Další jednotky jsou dále než sto kilometrů. „O prolomení blokády Mariupolu nemůže být ani řeč. Musejí se tam bránit sami,“ citovala jeho slova Ukrajinska pravda.

Záchraně lidí z trosek divadla v Mariupolu brání další ostřelování

Válka na Ukrajině

Rusko se pokouší přístavní město na jihovýchodě Ukrajiny získat, aby mělo další spojnici s poloostrovem Krym, který anektovalo v roce 2014.

Foto: Novinky

Ruská invaze na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám