Hlavní obsah

Rusko chce, aby RB OSN projednala údajné biologické laboratoře na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Rusko vyzvalo Radu bezpečnosti OSN, aby v pátek projednala to, co Moskva označuje za „vojenské biologické aktivity USA na území Ukrajiny“. S odkazem na ruského diplomata při OSN o tom informuje agentura AP. Agentura Reuters s odvoláním na nejmenované diplomaty píše, že se RB OSN na žádost Ruska sejde. Bílý dům zmíněná tvrzení Moskvy označil za směšná a varoval, že se Rusko možná připravuje na Ukrajině použít chemické nebo biologické zbraně.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Zasedání rady bezpečnosti OSN kvůli krizi na Ukrajině

Článek

„Ruská mise požádala, aby se Rada bezpečnosti 11. března sešla k projednání vojenských biologických aktivit USA na území Ukrajiny,“ napsal na Twitteru ruský diplomat při OSN Dmitrij Poljanskij.

Ruské síly podle Kyjeva ostřelovaly jaderný výzkumný institut v Charkově

Válka na Ukrajině

Spojené státy popřely opakovaná ruská obvinění, že Washington na Ukrajině provozuje laboratoře na biologické zbraně. Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová tento týden v reakci na nepodložená tvrzení mluvčí ruského ministerstva zahraničí Mariji Zacharovové otevřeně varovala, že se Rusko možná pokusí na Ukrajině použít chemické nebo biologické zbraně.

Johnson: Ničí mě, že musím Volodymyrovi odmítat bezletovou zónu

Válka na Ukrajině

„Vše je to zjevný trik Ruska, kterým se snaží ospravedlnit svůj další předem promyšlený, nevyprovokovaný a neopodstatněný útok na Ukrajinu,“ uvedla Psakiová na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám