Hlavní obsah

Ruské síly podle Kyjeva ostřelovaly jaderný výzkumný institut v Charkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charkov

Ruské síly ve čtvrtek ostřelovaly jaderný výzkumný institut v Charkově, uvedl poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. Ostřelování vyvolalo požár, který se hasičům podařilo uhasit. Ke změnám v přírodním záření podle kanceláře prezidenta nedošlo. Informuje o tom agentura AP.

Foto: Ukrajinský parlament

Záběry hořícího institutu

Článek

Střela podle Heraščenka zasáhla budovu, kde se nachází zařízení, které by mohlo v případě poškození uvolnit radiaci. Podle prezidentské kanceláře k žádným změnám v přirozeném záření nedošlo.

Podle ukrajinského parlamentu byl terčem ostřelování charkovský Institut fyziky a technologie, kde se nachází experimentální jaderný reaktor, a hořelo v přilehlé ubytovně. Boje v blízkosti institutu pokračují, uvedl parlament na Twitteru.

Ani bez chlazení v Černobylu únik radioaktivity nehrozí, řekla Drábová

Domácí

Ruské síly se od začátku invaze zmocnily Záporožské jaderné elektrárny a úložiště jaderného odpadu u odstavené jaderné elektrárny v Černobylu, což vyvolává obavy o bezpečnost ukrajinských jaderných zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám