Hlavní obsah

Při útoku jsme zabili až 80 polských žoldnéřů, tvrdí Rusové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruská armáda tvrdí, že zabila při útoku na východoukrajinské město Kosťantynivka až 80 polských žoldnéřů. Uvedl to podle agentur mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Není jasné, kdy se tak mělo stát. Zprávu nelze ověřit z nezávislých zdrojů, informují agentury AFP a DPA.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Zbytek ruské rakety Točka U na Donbasu (ilustrační foto)

Článek

„Až 80 polských žoldnéřů, 20 obrněných bojových obrněných vozidel a osm raketometů Grad bylo zničeno údery vysoce přesných zbraní ruských vzdušných sil,“ uvedl Konašenkov.

Stalo se tak podle jeho slov během „speciální operace na demilitarizování Ukrajiny“ při útoku na zinkovnu Megatex ve městě Kosťantynivka na území samozvané Doněcké lidové republiky.

Za poslední den podle Konašenkova ruská armáda v Mykolajivské oblasti zlikvidovala přes 300 ukrajinských vojáků a zahraničních dobrovolníků, zničeno bylo údajně také 35 kusů těžké techniky na straně obránců. Za posledních 24 hodin prý Ukrajina přišla o více než 780 bojovníků.

Ukrajinská strana hlásí za poslední den na straně okupantů 170 lidských ztrát a zničení jednotek kusů techniky. Ani tyto údaje nelze nezávisle ověřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám