Hlavní obsah

Při bojích u Mariupolu zemřel ruský generálmajor Miťajev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajina oznámila zabití dalšího vysoce postaveného příslušníka ruských ozbrojených sil. Generálmajor Oleg Miťajev zahynul v úterý při útoku na Mariupol, uvedl poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko. Ruská strana zatím úmrtí nepotvrdila.

Foto: Ukraine Military, Reuters

Trosky mariupolské porodnice zasažené ruským bombardováním.

Článek

Smrt dalšího ruského vysokého příslušníka armády v pravidelném nočním projevu oznámil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jeho jméno ale neuvedl. Miťajev je už čtvrtým ruským generálem, který od začátku invaze na Ukrajinu přišel o život.

Ruského generálmajora zlikvidoval ukrajinský odstřelovač

Válka na Ukrajině

Osmačtyřicetiletý Miťajev velel podle Heraščenka 150. motostřelecké divizi a bojoval i v Sýrii. Ukrajinská armáda od vpádu ruských vojsk informovala o zabití generálmajorů Andreje Kolesnikova, Vitalije Gerasimova a Andreje Suchoveckého.

Nad nezvykle vysokou ztrátou ruských generálmajorů se už o víkendu pozastavoval v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky letecký maršál Královského letectva Edward Stringer.

„Generálové obyčejně nebojují v předních liniích. Pokud se do nich dostanou, je to známka toho, že je něco hodně špatně,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám