Hlavní obsah

Ruského generálmajora zlikvidoval ukrajinský odstřelovač

Kyjev

Velitele ruské 7. divize výsadkových sil generálmajora Andreje Suchoveckého zlikvidoval ukrajinský sniper. Podle britského deníku The Independent to potvrdil zdroj z ukrajinské armády. Jedná se o dosud nejvýše postaveného ruského vojáka, jaký na Ukrajině padl.

Foto: Profimedia.cz

Padlý ruský generálmajor Andrej Suchoveckij

Článek

Informaci o smrti generálmajora Suchoveckého podle Independentu už potvrdil i ruský prezident Vladimir Putin. Ztrátu, která může nahlodat morálku invazních sil, přiznal, když hovořil o postupu ruských vojsk osmý den od zahájení ruské invaze na Ukrajinu. Útok začal minulý čtvrtek časně z rána, není známo, kdy přesně Suchoveckij padl.

O smrti velitele 7. výsadkové divize jako jeden z prvních na Twitteru informoval zástupce Svazu ruských výsadkářů v Kirovské oblasti Sergej Čipilev.

Nejen pěšáci. Na Ukrajině padl i ruský generálmajor

Válka na Ukrajině

Rusko do té doby z padlých vyšších vojenských představitelů přiznalo jediné úmrtí. Ve čtvrtek padl při útoku na Ukrajinu plukovník Viktor Ivanovič Isajkin. O jeho smrti informoval šéf Mordvinské autonomní republiky Arťom Zdunov.

Počty obětí narůstají

Rusko od začátku invaze přišlo o 9166 vojáků, 251 tanků a 939 dalších obrněnců. V pátek to s ohledem na vlastní statistiky uvedl Kyjev. Moskva ve středu poprvé od začátku invaze přiznala 498 zabitých a 1597 zraněných ruských vojáků. Skutečný počet zabitých a zraněných příslušníků ruských sil je ale podle britského ministerstva obrany téměř jistě podstatně vyšší.

Padlo přes 9 tisíc ruských vojáků, tvrdí Kyjev

Evropa

Podle Úřadu vysoké komisařky OSN pro lidská práva (OHCHR) od začátku invaze zahynulo již nejméně 227 civilistů a dalších 525 jich bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám