Hlavní obsah

Pozor na miny v pračce, varoval ukrajinský ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Před minami nastraženými ruskými vojáky při ústupu z okupovaných míst varoval v neděli podle agentury Ukrinform znovu důrazně ukrajinský ministr vnitra Denys Monastyrskyj. Jednotky agresora podle něj zaminovaly nejen budovy, cesty a auta, ale jejich výbušná zařízení se našla dokonce i v pračce.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Ukrajinský voják prochází kolem budovy zasažené dělostřeleckou střelou.

Článek

„Tam, kde okupanti bydleli, kde zůstali přes noc, rozmístili nástrahy jak u vchodů do domů, tak třeba i u plotů. Výbušniny se nacházejí také v domech a bytech ukrajinských policistů, záchranářů a vojáků,“ řekl Monastyrskyj.

V Luhanské oblasti se střílí na domy, nemocnice i infrastrukturu. Opraváři jsou hrdinové

Evropa

Rusové přitom podle něj to, kdo v opuštěných bytech žije, zjistili, když je vykrádali. Okupanti taková „překvapení“ připravovali zejména na dveřích, ale výbušnina se našla v jednom bytě i v pračce, uvedl Monastyrskyj.

Zaminovaná bývají rovněž auta. Byl zaznamenán případ muže, kterého zabila exploze, když otevřel zavazadlový prostor svého vozu. Ministr v této souvislosti upozornil, že takové nebezpečí číhá na lidi, kteří se vracejí domů na osvobozená místa.

U Kyjeva objevili další masový hrob

Válka na Ukrajině

Ujistil, že ženisté na zneškodnění nastražených výbušnin nyní intenzivně pracují. Dodal, že na Ukrajinu už také přijeli pomoci specialisté z jiných zemí. Ukrinform poznamenal, že jen během 8. dubna záchranáři v oblasti Kyjeva zneškodnili 742 takových výbušných zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám