Hlavní obsah

Nechci, abyste umřeli ani vy, ani mí synové. Video ukazuje, jak se ukrajinští civilisté hádají s okupanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že to ruské jednotky nebudou mít jednoduché ani s civilním obyvatelstvem, bylo jasné už v prvních fázích války. Podobný obrázek nabízí i video, které zveřejnila na Twitteru stanice Nexta. Ukrajinci se na něm snaží ruským vojákům vysvětlit, že je na Ukrajině nikdo vítat nebude a že je zbytečné umírat.

Ukrajinští občané se snaží vysvětlit ruským vojákům důvody, proč by neměli být na UkrajiněVideo: Twitter/@nexta_tv

 
Článek

Video zveřejnila stanice Nexta v pátek. Jak je staré a z kterého města pochází, neuvádí. Ověřit to prakticky nelze.

Na nahrávce se ruští vojáci snaží uklidnit rozhněvané ukrajinské civilisty. Jeden z nich nakonec vybídne nejstaršího z Ukrajinců, aby mluvil. Muž mu vysvětluje, že by se Rusové měli vrátit domů. Nikdo si prý nepřeje jejich smrt, stejně jako smrt ukrajinských vojáků, říká muž.

Lidé v Melitopolu blokovali ruský konvoj vlastními těly

Zahraniční

„Chápete, že když odejdeme, tak z nás budou dezertéři?“ snaží se lidem vysvětlit jeden z ruských vojáků. Následně ale lidé začnou volat, ať Rusové složí zbraně, že se jim nic nestane.

Video je další z řady těch, které ukazují, že Ukrajinci Rusy nevítají s otevřenou náručí jako osvoboditele od „nacistů“, jak to líčí ruská propaganda. V řadě Rusy obsazených měst docházelo a dochází k protestům.

Zelenskyj: Ukrajina dosáhla strategického bodu obratu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám