Hlavní obsah

Majitel obchodu na Slovensku zakázal vstup uprchlíkům z Ukrajiny

– Svit

Do jednoho z obchodů ve východoslovenském městě Svit nemohou vstoupit uprchlíci z Ukrajiny. Majitel obchodu to odůvodnil obavami z přenosu infekčních nemocí. Na vstupní dveře svého obchodu vyvěsil oznámení: „V zájmu zdraví obyvatelů části Svit-Podskalka je vstup do tohoto obchodu zakázaný všem uprchlíkům z Ukrajiny, protože existuje riziko přenosu nebezpečných nemocí jako HIV, tuberkulóza atd.“

Foto: Slovenská policie

Majitel obchodu na Slovensku zakázal vstup uprchlíkům z Ukrajiny.

Článek

Případem se už zabývá Národní kriminální agentura (NAKA) slovenské policie pro podezření ze spáchání zločinu apartheidu a diskriminace skupiny osob.

„V uvedené věci aktuálně probíhá vyšetřování. Víc informací v tomto stadiu vyšetřování není možné poskytnout,“ uvedla policie na sociální síti.

Přes 20 tisíc uprchlíků z Ukrajiny má zájem o práci v Česku

Domácí

V posledních dnech se začaly na sociálních sítích šířit neověřené zprávy, že mezi uprchlíky z Ukrajiny byl na Slovensku zachycen výskyt různých nemocí. Majitel postupoval pravděpodobně pod vlivem těchto hoaxů a na základě nich tvrdí, že před údajnou nákazou chrání sebe i své zákazníky. HIV se přitom vzduchem ani dotykem nešíří.

Reklama

Výběr článků

Načítám