Hlavní obsah

Kadyrov chce zaútočit na Polsko

– Moskva

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov má zájem zaútočit na Polsko. Pokud přijde povel, jeho bojovníci prý ukážou, čeho jsou schopni za šest vteřin. Poláky vyzval, aby se omluvili za incident ze začátku května, kdy jeden z demonstrantů polil ruského velvyslance ve Varšavě červenou barvou, informuje běloruská televize Nexta.

Foto: Chingis Kondarov, Reuters

Ramzan Kadyrov

Článek

„Ukrajina je uzavřená záležitost. Zajímá mě Polsko. Pokud po Ukrajině přijde povel, ukážeme, čeho jsme schopni za šest vteřin,“ řekl čečenský vůdce ve videu, o kterém informuje server Nexta.

Vůdce Čečenců vyzval Polsko, aby se omluvilo za incident, při kterém jeden z demonstrantů v den památky vítězství nad nacistickým Německem polil ruského velvyslance ve Varšavě Sergeje Andrejeva červenou barvou.

„Nenecháme to bez odpovědi, myslete na to,“ řekl Kadyrov.

Polsko denacifikujeme hned po Ukrajině, řekl ruský poslanec

Válka na Ukrajině

Vyzval Poláky, aby se ozbrojili, sehnali si své žoldnéře a prosili ruského velvyslance o odpuštění. Nejde o první výhrůžku ruských nebo s Ruskem spřízněných představitelů směrem k Varšavě. Nedávno poslanec Oleg Morozov navrhl Polsko zařadit jako další „do řady pro denacifikaci“, vrchní propagandistka Olga Skabejevová následně upozornila, že Polsko už párkrát „přestalo existovat“.

Ruská propaganda stupňuje výhrůžky: „Polsko už párkrát přestalo existovat“

Válka na Ukrajině

Čečenští bojovníci, takzvaní „kadyrovci“, mají pověst obávaných válečníků, kteří se neštítí ničeho. Ukrajinci se jejich počínání zatím spíše vysmívají a říkají jim „tiktokoví vojáci“, jelikož se více než bojováním zabývají natáčením videí, ve kterých zveličují své schopnosti, a tvoří kolem sebe propagandistický mýtus.

Reklama

Výběr článků

Načítám