Hlavní obsah

Klokan z Tábora skončil v podběráku, utekl před strážníky až do Lužnice

Od soboty běhal v ulicích Tábora a jeho okolí klokan, který utekl chovateli z nedalekých Radimovic u Želče. Mezi místními se už stávalo zvíře populární a jeden ze strážníků ho dokonce natočil na mobil a sdílel na sociálních sítích, jak skáče ulicí. Po třech dnech však anabáze klokana skončila. Strážníci ho společně s chovatelem vylovili z Lužnice a je zpět u svého majitele.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

„V pondělí o sobě nedával klokan téměř celý den vědět. Zaznamenali jsme pouze dvě oznámení v ranních hodinách,” potvrdil Právu mluvčí táborských strážníků Pavel Šimek.

„Po osmnácté hodině nám však náhle volali, že je v zahrádkářské kolonii v místní části Čelkovice,“ dodal. Strážníci už klokana v Čelkovicích jednou chytali, ale zmizel jim dírou v plotě.

I tentokrát věděli, že je nečeká nic jednoduchého, což se na místě potvrdilo.

Po Táboře poskakoval klokan. Tornádo ho nepřineslo, vyloučila policie

Koktejl

„Klokan znovu odskákal, tentokrát do nepřehledného terénu k řece Lužnici, kde se za ním policisté prodírali křovím. Na místo dorazil i jeho chovatel, který nám pomáhal. Nakonec klokan skočil do Lužnice a on ho speciální sítí, jakýmsi podběrákem, vytáhl. Zvíře je v pořádku,“ uzavřel případ Šimek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám