Hlavní obsah

Prohlášení prezidenta Václava Klause k vládní krizi

Novinky, Hrad.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus je zklamán postupem koalice a vyzval aktéry vládní krize, aby mu co nejdříve navrhli řešení politického uspořádání do konce volebního období či předčasných voleb. Klaus se k vládní krizi vyjádřil poprvé ve pondělí. Přinášíme úplné znění druhého prezidentova prohlášení, které pronesl ve čtvrtek.

Foto: PČR

Dopravní nehoda linkového autobusu u obce Líšnice - Zakopanka na Žamberecku.

Článek

TEXT PROHLÁŠENÍ

K mému zklamání, a nepochybně i ke zklamání české veřejnosti, se ukázalo, že koaliční strany nebyly schopny nalézt společné řešení současné politické krize. Středeční schůzka byla šancí, ale tato šance byla promarněna.

Mám obavy, že vládní koalice nebere dostatečně vážně zneklidnění veřejnosti a že si neuvědomuje, jaké následky to může mít pro politickou budoucnost naší země. Jsem přesvědčen, že prodlužování období nejistoty a vytvoření atmosféry permanentní krize nesmíme dopustit.

 Proto touto cestou žádám politické strany, angažované v této krizi, aby mi v co nejkratší době sdělily, jaké politické uspořádání navrhují na 16 měsíců, které zbývají do konce tohoto volebního období, eventuálně, aby mi předložily dohodu o jeho zkrácení.

K prosazení řešení, které ukončí tuto krizi, jsem připraven přispět.

Reklama

Výběr článků

Načítám