Hlavní obsah

Objevte trend Promise Rings, lásku ukrytou ve šperku

Anglicky se jim říká Promise Rings, česky bychom je mohli označit jako prsteny zaslíbení nebo zjednodušeně prsteny z lásky. Přestože se do širšího povědomí teprve dostávají, své místo v moderních vztazích už bezesporu mají.

Foto: Klenota.cz

Diamantový prsten z bílého 14k zlata

Článek

Oblibu si získávají zejména u párů, které si chtějí dát symbolický příslib, aniž by se rozhodovaly o tom, kdy nebo dokonce zda se v budoucnu vezmou. Co přesně jimi vyjádříte a jak takový prsten vybrat?

Jaký význam má Promise Ring?

Podobně jako zásnubní nebo snubní prsteny mají ve vztahu svůj symbolický význam, ale jejich tradice je kratší. Definice významu je vlastně prostá. Jedná se o prstýnek, který je v romantických vztazích chápán jako symbol lásky. A to jak pro osobu, která prsten daruje, tak i pro tu, která ho přijímá. Darování Promise prstenu symbolizuje další krok ve vztahu. Někdy bývá dokonce předzvěstí zásnubního, ale nemusí tomu tak nutně být. Může totiž sloužit i jako alternativa pro páry, které do manželství vstupovat nechtějí, a proto by pro ně zásnubní prsten v pravém slova smyslu nebyl vhodný.

Foto: Klenota.cz

Diamantové prstýnky v minimalistickém designu

Výběr je jenom na vás

Pro design Promise Ring neexistují žádná pevně stanovená pravidla. Je ale zvykem, že oproti zásnubním prstenům bývají drobnější a méně výrazné. Vyhledávánými motivy jsou srdce, propletené vzory nebo symbol nekonečna. Co se výběru kovu týká, asi nepřekvapí, že nejoblíbenějším materiálem je zlato. A to nejen tradiční žlutá varianta, ale i klasická čistě bílá nebo romantická růžová.

Foto: Klenota.cz

Prsteny ze žlutého 14k zlata s diamanty

Mezi oblíbené volby patří diamantové prsteny. Diamant je po staletí považován za symbol lásky, trvalosti a věčnosti, proto se skvěle hodí do prstenu, kterým vyjadřujete cit a závazek. Často se volí spíše prsten s několika drobnějšími kameny než s jedním výrazným drahokamem, aby se prsten odlišil od klasického zásnubního solitéru. Populární jsou také prsteny s perlou, která symbolizuje ženskou krásu a čistotu vztahu.

Foto: Klenota.cz

Jednoduché zlaté prstýnky s barevnými drahokamy

Kdy je ten správný čas?

V závislosti na vztahu a významu, který chcete prstenem vyjádřit, se může lišit, kdy a jakým způsobem ho věnujete. V rámci vztahu se nabízí výročí, Valentýn nebo třeba 1. máj. Někdy je ale nejlepší zvolit „obyčejné“ datum a dát mu právě tímto gestem vlastní význam.

V pražském ateliéru KLENOTA ze zkušenosti doporučují držet se snad jen jediného pravidla – při darování prstenu Promise by mělo být obdarované nebo obdarovanému jasné, co prsten znamená. Jinak by mohlo dojít k nedorozumění nebo zklamaným nadějím. V rámci vztahu byste měli být na stejné vlně.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám