Hlavní obsah

Kateřina Lébr: Měla jsem deprese a zvažovala sebevraždu, dnes už o tom dokážu v klidu mluvit

Novinky, Tereza Rakoušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná ji znáte z České Miss, titulní strany Playboye, či přehlídkových mol. Možná i víte, že už dlouhá léta aktivně bojuje za práva zvířat a nejí maso. V dnešní epizodě podcastu Po mateřských stopách se ale dozvíte, že je také dva roky mámou malého Timíka, a přes všechnu únavu si to nemůže vynachválit. Kateřina Lébr (za svobodna Šonková) se rozpovídala nejen o mateřství a modelingu, ale také o minulosti, ve které bojovala s úzkostmi a depresemi.

Foto: Novinky

Hostem podcastu Po mateřských stopách byla modelka Kateřina Lébr

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Z focení rovnou na hřiště (6:32) 
  • O veganství s dítětem (11:15) 
  • Jak se kloubí práce modelky s mateřstvím (16:42) 
  • O boji s úzkostmi a depresemi (22:12) 
  • Změna pohledu na vlastní tělo po porodu (34:33)

Přesně před dvěma lety se Kateřině narodil syn Timotej. Od té doby je mnohé jinak. Své tělo nyní vnímá odlišně, je mu vděčná za všechno, co s ní již zvládlo a jak ji podrželo. A to i přesto, že v těhotenství jí nedovolilo jíst striktně vegansky, což jako dlouholetá veganka obrečela. Nyní už se opět stravuje téměř výhradně rostlinně, synovi ale tento přístup nenutí. Doufá však, že v budoucnu se sám rozhodne jít v jejích šlépějích.

Kačka stihla v těhotenství dodělat autoškolu, pár měsíců nato zase kurz na instruktorku jógy. Velmi ráda také cestuje a to i s malým Timíkem, kterého poprvé vyvezla k moři v jeho půlroce života. Ze zkušeností už teď ví, že nejlépe se cestuje s dítětem na večer a pro klidný let je potřeba mít k dispozici dostatek hraček a pevné nervy.

Modeling s mateřstvím dohromady kloubit jde, alespoň dle Kateřiny. Vyžaduje to ale mnoho sebezapření a plánování. Samozřejmě je potřeba také sehnat hlídání a to často velmi narychlo. U Kačky se toho zhostí nejčastěji někdo z rodiny, chůvu zatím nemá. Přiznává však, že od porodu si práci mnohem více vybírá a nejde už úplně do všeho. Z focení hned běží zpátky k synovi, občas ještě s loknami a výrazným make-upem, což na hřištích nevzbuzuje úplně kladné ohlasy.

Doma občas posiluje a cvičí jógu, ale s kardiem si nedělá hlavu, toho má dostatek díky dvouletému synovi. Společný čas s ním si moc užívá a staví ho před všechno ostatní. Občas se ven ani nestihne upravit a jde tak, jak chodí doma, ale nedělá si z toho hlavu a tomu, že ji v místní večerce nepoznává prodavačka, se jen směje. V rozhovoru se ale Kačka rozpovídá i o temnějším období, kdy ji do smíchu zrovna dvakrát nebylo.

Celý rozhovor s maminkou Kačkou si můžete pustit v přehrávači.  

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám