Hlavní obsah

Žádná vedra v příštích týdnech nebudou, v polovině června se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty v následujících dnech budou postupně růst a z nynějších chladnějších hodnot by se měly koncem týdne dostat na 25 stupňů. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude i příští týden, co se teplot týče, průměrný, v polovině měsíce června by se mělo ochladit.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 31.5. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V prvním týdnu se budou zpočátku minimální noční teploty pohybovat kolem 6 stupňů Celsia, postupně na konci týdne kolem 14 stupňů. Maximální denní teploty budou zpočátku kolem 17 stupňů, na konci týdne kolem 25 stupňů.

Podobně průměrný, co se teplot týče, by měl být i druhý týden výhledu, tedy od 6. do 12. června.

„Jako relativně nejchladnější vychází předposlední týden období (13. až 19. června) s průměrem nejvyšších denních teplot kolem 21 °C, a tedy teplotně průměrný až podprůměrný,“ uvedli meteorologové.

Teploty v týdnu vystoupají až skoro ke 30 stupňům, pršet bude dál

Počasí

Co se srážek týče, bude období nadcházejících čtyř týdnů průměrné, za týden by mělo spadnout asi 20 milimetrů. Na déšť bude bohatší zřejmě týden mezi 13. a 19. červnem.

Červen bývá jedním z nejdeštivějších měsíců v roce, v průměru naprší 75 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám