Hlavní obsah

Tropy se nečekají, i další týdny budou spíš chladnější

Novinky, alt

Ani další týdny nepřinesou žádné tropy, teploty i v tom nejteplejším předpovídaném období dosáhnou maximálně 28 stupňů, vyplývá to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Je tak možné, že páteční vedra byla na nějakou dobu i poslední. Množství srážek nebude v nadcházejících čtyřech týdnech nijak vybočovat z obvyklých hodnot.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.7.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Předpokládáme, že období od 13. července do 9. srpna 2020 bude na našem území jako celek teplotně slabě podprůměrné. V průběhu tohoto období očekáváme četnější střídání chladnějších a teplejších období, což je typické pro středoevropské léto. Relativně chladnější období by ale měla převažovat,“ uvedli v pátek meteorologové.

Nejteplejší by měl být týden od 20. do 26. července. Teploty by však ani tento týden neměly překračovat 30 stupňů. Chladněji bude příští týden a i na přelomu července a srpna.

Foto: Warnack Thomas, ČTK

Žena sportuje při východu slunce.

Pršet by mělo průměrně pro dané roční období, množství srážek se ale bude lišit místo od místa – někde může napršet vody hodně, jinde nic. Podle výhledu by mělo více pršet v týdnu od 20. do 26. července. Nejméně srážek by pak mělo spadnout v  příštím týdnu.

Průměrná denní teplota v daném období je 18,7 stupně, průměrně naprší 80 mm srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám