Hlavní obsah

Teplo, vítr, déšť a pak ochlazení. Počasí bude aprílové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v závěru týdne bude i nadále velmi proměnlivé s četnými srážkami a poměrně vysokými teplotami stoupajícími o víkendu nad 10 stupňů Celsia. Výrazné ochlazení by mělo dorazit až v polovině příštího týdne, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.02.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Počasí navzdory únorovému datu připomíná v těchto dnech svým charakterem a teplotami spíše duben. Nejinak tomu bude i po zbytek týdne.

Ve čtvrtek bude zpočátku jasno až polojasno. V průběhu dne se začne od západu zatahovat a přidají se srážky. Hranice sněžení se z nadmořské výšky 400 metrů přesune do nadmořské výšky 900 metrů. Nejvyšší teploty se dostanou na 3 až 7 stupňů Celsia.

Zima letos nebyla a už ani nebude. Přichystejme se na teplé jaro

Evropa

V pátek bude převládat oblačno až zataženo, od západu se přidá déšť, v polohách nad 500 metrů může jít o srážky smíšené či sněhové. Ranní minima se budou pohybovat mezi 2 a –2 stupni, odpolední vystoupají v maximech na 3 až 7 stupňů. Začne rovněž zesilovat vítr.

V sobotu bude nejčastěji oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, které mohou být v polohách nad 1000 metrů sněhové. Ráno teploty klesnou na 3 až –1 stupeň, odpoledne se dostanou na 6 až 10 stupňů,” dodala Honsová s tím, že i nadále bude foukat čerstvý vítr.

Oblačné počasí s četnými přeháňkami či deštěm bude pokračovat i v neděli. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, odpoledne se dostanou na 8 až 12. Foukat by měl i nadále čerstvý vítr.

Velmi podobně bude i v pondělí, kdy ranní minima klesnou na 8 až 4 stupně a denní maxima vystoupají na 10 až 14 stupňů. Jistotou zůstane podobně jako v předešlých dnech čerstvý vítr.

Velmi podobně začne i úterý, které nabídne další z teplých rán s minimy mezi 4 a 8 stupni, přes den se může teplota dostat na 11 až 15 stupňů, nicméně od západu začne přibývat oblačnosti a počasí začne ovlivňovat výrazná studená fronta, která by měla v dalších dnech srazit teploty na hodnoty v únoru obvyklé. V noci by mělo mrznout a denní maxima se budou pohybovat v intervalu od 2 do 6 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám