Hlavní obsah

Přes Česko se valí velmi silné bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varování se naplnila. Od Šumavy k severovýchodu postupují silné bouřky, doprovází je vítr, který v nárazech dosahuje rychlosti až 90 km/h, a přívalový déšť s kroupami. Postupně by bouřky měly slábnout, výstraha platí do úterní 06:00. Během dne by mělo panovat horké počasí, kdy teploty budou atakovat 31 stupňů Celsia, další vlna bouřek s přívalovým deštěm a kroupami dorazí vpodvečer a v noci.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od Šumavy postupuje k severovýchodu organizovaná linie bouřek, na jejímž čele se vyskytují nárazy větru kolem 90 kilometrů v hodině, přívalové srážky a kroupy velikosti kolem dvou centimetrů. Bouřky budou pravděpodobně při svém dalším postupu slábnout,“ uvedli meteorologové.

Během dne bude v Česku panovat horké počasí, zejména na Moravě a ve Slezsku, odpolední teploty překročí až 31 stupňů Celsia. Vpodvečer a v noci na středu pak přijdou další silné bouřky. Podle meteorologů se budou vyskytovat v celé zemi, přičemž v západní polovině mají být silnější a mohou rozvodnit řeky.

Aktuální radarová dataVideo: chmi.cz

Konec června bude tropický s bouřkami, pak se výrazně ochladí

Počasí

Ve východní části republiky se při nich lokálně může vyskytnout přívalový déšť s úhrny srážek kolem 30 milimetrů, s kroupami a nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině. Pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Královéhradecký kraj platí od úterních 20:00 do středečního rána upozornění před vysokým nebezpečím velmi silných bouřek. Vítr při nich může dosáhnout v nárazech až 90 kilometrů v hodině a při přívalových srážkách může napršet kolem 50 milimetrů vody.

Tropickým teplotám učiní přítrž velmi silné bouřky

Počasí

V uvedených krajích současně mohou stoupnout hladiny řek, voda by se však neměla vylévat z břehů. Podle meteorologů by se lidé měli vyvarovat koupání či plavbě na lodích na těchto tocích.

Reklama

Výběr článků

Načítám