Hlavní obsah

Počasí bude jako na houpačce, v neděli přijde opět silný vítr

Počasí v následujících dnech nabídne širokou škálu svých podob. Srážky a velkou oblačnost nakrátko vystřídá slunečné počasí, aby v neděli znovu dorazil silný vítr, který připomene vichřici Sabine, jež sužovala Evropu tento týden. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.2.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude nejprve převládat polojasné počasí. Od západu začne přibývat oblačnosti a přidají se srážky, které budou v polohách nad 700 metrů sněhové. Na horách se v souvislosti s přechodem fronty mohou opět objevit nárazy větru o rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Nejvyšší teploty vystoupají na 3 až 7 stupňů Celsia.

Na Evropu se řítí další bouře s vichry a lijáky

Evropa

Oblačné počasí s občasným deštěm vydrží i v úvodu pátku, následně se může opět vyjasnit až na polojasno. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až 0, přes den vystoupají na 4 až 8 stupňů, přičemž na jižní Moravě může být i o stupeň tepleji.

Sobota by měla být jediným dnem tohoto týdne beze srážek. Převládat bude polojasno, ráno se přidají četné mlhy, které by se však měly záhy rozpouštět. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až 0, přes den se budou v Čechách pohybovat mezi 6 a 10, na Moravě a ve Slezsku mezi 4 a 8 stupni,” uvedla Honsová.

Polojasno až oblačno bude i v neděli V průběhu dne však v souvislosti s přechodem fronty začne přibývat oblačnosti, přidají se srážky a začne zesilovat vítr. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až nulu, přes den vystoupají na 11 až 15 stupňů v Čechách a 6 až 10 na východě republiky. Vítr by měl mít v nížinách v nárazech rychlost do 70 kilometrů, v horských oblastech do 90 a na hřebenech hor kolem 110 kilometrů v hodině.

Oblačné počasí s občasným deštěm vydrží i v pondělí. Ranní minima klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 11 až 15. V průběhu dne se však začne od západu ochlazovat.

Ochlazení se projeví v úterý, kdy by se teploty měly dostat na 4 až 8 stupňů a převládat by mělo oblačno s občasnými přeháňkami. Zvolna ochlazovat by se mělo i v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám