Hlavní obsah

Po teplém víkendu dorazí sněžení

V závěru týdne se dočkáme výrazného oteplení a o víkendu by se měly teploty dostat nad 15 stupňů Celsia. Další vpád chladného severovýchodního proudění teploty opět srazí a přinese sněžení i do nížin. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.3.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Poté, co ve čtvrtek zeslábne příliv chladného vzduchu od severovýchodu, začne počasí přechodně ovlivňovat teplý vzduch od jihovýchodu,” konstatovala Honsová s tím, že následně dorazí další ochlazení a závěr března tak podle všeho bude nejchladnější od roku 2013.

Průměrné teploty, které tento týden odkazují spíše na leden, se začnou zvyšovat již od čtvrtka, kdy bude převládat jasno až polojasno a odpolední maxima se dostanou na 9 až 13 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Minimum oblačnosti bude i v pátek. Ráno teploty klesnou na 2 až –2 stupně, přes den se dostanou na 12 až 16.

V sobotu bude převážně polojasno až oblačno s ranními minimy v rozmezí 4 stupně a nula a s odpoledními teplotami stoupajícími k 13 až 17 stupňům.

Počasí se zmenšenou oblačností vydrží ještě v úvodu neděle. Ráno teploty klesnou na 5 až 1 stupeň, přes den se v Čechách dostanou na 5 až 9, na Moravě a ve Slezsku na 10 až 14 stupňů. „V průběhu dne však začne přibývat oblačnosti a přidají se přeháňky, které budou v polohách nad 800 metrů sněhové,” uvedla Honsová.

V pondělí se sněžení přesune i do nížin. Bude oblačno až zataženo se sněžením či přeháňkami. Ranní minima klesnou na 0 až –4 stupně, denní maxima vystoupají na 0 až 4. Pocitovou teplotu bude výrazně snižovat čerstvý vítr.

V úterý a ve středu bude pokračovat chladné počasí s minimy mezi –4 a –8 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 1 a 5 stupňů. Po oba dny by mělo převládat oblačno s občasnými přeháňkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám