Hlavní obsah

Oteplení se ještě dočkáme na konci října, slibují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí ve druhé polovině října a na počátku listopadu by nemělo výrazně vybočit z průměru. Nejchladněji by mělo být v následujícím týdnu, kdy se objeví přízemní mrazíky a denní teploty vystoupí maximálně na 10 °C. Tento týden by měl být i nejbohatší na srážky, na horách by mělo začít sněžit, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Týden od 12. října do 18. října by měl být teplotně průměrný až podprůměrný. Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat kolem 3 stupňů Celsia s přízemními mrazíky. Postupně se bude oteplovat. Denní teploty budou kolem 10 stupňů.

Výhled pro týden od 19. října do 25. října počítá s oteplením. Mělo by být polojasno nebo skoro jasno, po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 8 až -1 °C. Denní teploty by se mohly dostat až na 15 °C.

Podobný charakter počasí by měl vydržet také v týdnu od 26. října do 1. listopadu Meteorologové počítají s lehce nadprůměrnými teplotami. V noci se budou pohybovat v intervalu 0 až 8 °C, denní průměr se bude pohybovat kolem 13 °C, teploměr se ale může vyšplhat až k 16°C.

Teploty by měly klesnout v týdnu od 2. listopadu do 8. listopadu a v tomto týdnu se počítá s častějšími srážkami. Noční teploty by se měly pohybovat kolem průměrných 3 °C, mohou ale klesnout až na -2°C. Během dne se dostanou na průměrných 10°C.

Meteorologové počítají s tím, že období by mělo být srážkově průměrné a týdenní úhrny se budou pohybovat většinou v intervalu 5 až 10 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám