Hlavní obsah

Mrznout začne od poloviny prosince

Poslední listopadové dny se rozloučí nejen poklesem teplot, ale i příchodem sněhových srážek, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Dramatické extrémy v podobě silných mrazů či přívalů sněhu by ale období od 23. listopadu do 20. prosince postihnout neměly. Mrznout by mělo začít v polovině prosince, kdy noční teploty mohou klesnout až k minus -7 °C a denní k - 4 °C.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.11.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Týden od 23. do 29. listopadu by měl být oblačný s deštěm nebo přeháňkami, od vyšších poloh by měly padat srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C.

Období od 30. listopadu do 6. prosince by mělo být zřejmě nejteplejším obdobím. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 0 až -5 °C, denní v intervalu 2 až 6 °C. mělo by být zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Koncem období by mělo přibývat oblačnosti se sněžením.

V týdnu od 7. do 14. prosince by mělo začít výrazněji mrznout v noci. Meteorologové počítají, že by teploty mohly klesnout až k -4 °C, denní by se měly pohybovat mezi -1 °C až 5 °C.

Podstatně chladnější počasí by se mělo projevit v týdnu od poloviny prosince, tedy od 14. do 20. prosince. Mrznout by mělo nejen v noci, ale i během dne. Měsíční výhled počítá s nočními teplotami v intervalu -4 °C až 1 °C, denní mohou klesat k -4 °C, meteorologové počítají s průměrem kolem 3 °C.

Z hlediska celkového množství srážek meteorologové předpokládají, že období od 23. listopadu do 20. prosince bude jako celek podprůměrné, takže trend postupného ubývání srážek během posledních týdnů bude pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám