Hlavní obsah

Mrazy nečekejte. Začátek prosince bude opět spíše teplejší

Na začátku prosince se mírně ochladí, z dlouhodobého hlediska půjde ovšem pořád o nadprůměrné hodnoty, předpovídají meteorologové.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

Následující čtyři týdny do 22. prosince budou jako celek teplotně nadprůměrné. První dva týdny zůstanou teploty nad průměrem, další týdny se mají pohybovat kolem běžných hodnot pro tuto roční dobu.

Pršet a sněžit bude do Vánoc průměrně až slabě podprůměrně. Relativně více srážek spadne v prvních dvou týdnech, na horách už by to měl být sníh.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Ilustrační foto

V neděli bude zataženo až oblačno, na jihozápadě postupně ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty budou kolem 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.

Nový týden začne zataženou oblohou a s teplotami 7 až 3 °C v noci a maximálně 5 až 9 °C přes den. Velmi podobně má vypadat i úterý a od západu má přijít slabší déšť nebo mrholení.

Oblačno až zataženo s občasným deštěm se čeká i další dva dny, ve středu v noci 7 až 3 °C a přes den 6 až 10 °C, ve čtvrtek v noci 7 až 3 °C, ve dne 8 až 12 °C.

Na víkend se předpokládá oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Občas může zapršet a v noci by mohlo mrznout, nejvyšší denní teploty by se však stále měly pohybovat kolem 10 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám