Hlavní obsah

Mráz a sníh dorazí do Česka až ve druhé polovině ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh a mrazivé teploty obvyklé pro lednové počasí by měly v Česku vládnout až ve druhé polovině ledna, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. První polovina měsíce by měla být teplotně spíše nad běžným průměrem. V nížinách se proto s vidinou sněhu můžeme rozloučit, na horách bude sníh přibývat jen pozvolna.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V týdnu od 6. do 12. ledna by měly noční teploty oscilovat v rozmezí mezi 1 až -3 stupni Celsia, denní potom mezi 2 až 7 stupni. Převládat by mělo oblačno až zataženo, v nížinách se očekává déšť, na horách by mělo sněžit.

Výhled na týden od 13. do 19. ledna počítá opět s oblačným až polojasným počasím. Na horách by se měly objevit sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách to budou dešťové srážky. Noční teploty 3 až -6 stupňů, denní teploty -2 až 7 °C.

V týdnu od 20. do 26. ledna očekávají meteorologové srážky nad hodnotou dlouhodobých průměrů. Noční teploty by se měly pohybovat v intervalu mezi -8 až 1 stupněm, denní by se měly pohybovat od -4 do 5 stupňů. Předpokládá se, že v tomto období by se měl sníh objevit i v nižších polohách.

Od 27. ledna do 2. února by mělo být počasí proti prvním dvěma lednovým týdnům výrazně chladnější. Noční teploty by měly klesat až k -9 stupňům, denní by se měly v průměru pohybovat od -1 do 3 stupňů.

Teploty vystoupí až na 10 stupňů

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám