Hlavní obsah

Meteorologové varovali před náledím a silným sněžením

Novinky, coe

V sobotu se na většině území České republiky může vyskytnout při klesajících teplotách náledí. Před nebezpečným jevem varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V platnosti je i výstraha před silným větrem i sněžením.

Foto: Windy

Srážky v sobotu odpoledne

Článek

Náledí se může objevit na vlhkých komunikacích po předchozích srážkách nebo tání sněhu. Výstraha platí od sobotních 21:00 do nedělních 9:00 pro Prahu a kraje Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Vysočinu, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský. Po celé ČR tak hrozí zvýšená nehodovost, řidiči by měli jezdit opatrně a opatrnost platí i pro chodce.

V únoru se ochladí a bude sněžit

Počasí

V platnosti zůstává varování před silným větrem v kraji Pardubickém, Olomouckém, Moravskoslezském, a to až do sobotních 15:00.

V krajích Moravskoslezském a Zlínském se v období od sobotní půlnoci do nedělního poledne mohou vyskytnout povodně a platí povodňová bdělost.

Meteorologové varovali rovněž před sněžením. Jev ve stupni „silný“ se může vyskytnout v krajích Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském, a to v období od nedělních 3:00 do nedělních 9:00. Nová sněhová pokrývka se může objevit také v krajích Plzeňském, Karlovarském či Ústeckém, a to v období do sobotních 15:00. Během tohoto období může za tři hodiny napadnout až šest centimetrů sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám