Hlavní obsah

Listopad bude spíše teplejší

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek listopadu má být podle meteorologů spíše teplejší, teploty budou klesat postupně. Zatímco příští týden bude přes den ještě kolem 11 stupňů Celsia, na konci měsíce by měla v noci rtuť teploměru padat k nule. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu ČHMÚ) na příští čtyři týdny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Teplotní trend z posledních dvou říjnových týdnů, kdy se průměrné týdenní teploty pohybovaly na rozhraní normálních a nadnormálních hodnot, bude pokračovat i během listopadu," uvedli meteorologové.

Příští týden od 2. do 8. listopadu se bude průměrná teplota pohybovat mezi 9 a 13 stupni a mráz by neměl přijít ještě ani v noci.

V dalších třech týdnech by měly teploty postupně klesat, přičemž v týdnu od 23. listopadu by se měly v noci pohybovat kolem nuly. Přesto by měl být celý měsíc jako celek teplotně lehce nadprůměrný.

Také srážky se nebudou odlišovat od množství typického pro dané období. Podle meteorologů by se sněžení na konci měsíce nemuselo objevit pouze na horách, ale i v nižších polohách.

Průměrná teplota pro období od 2.-29. listopadu je 2,8 stupně Celsia. Zatím nejchladnější měsíc listopad byl v roce 1965, kdy byl průměr 0,8 stupně. Naopak nejteplejší byl listopad v roce 2006 s průměrnou teplotou 6,7 stupně Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám