Hlavní obsah

Jaro vydrží do konce týdne, od pondělí si dá pauzu

Až do konce týdne vydrží suché slunečné počasí s velkými rozdíly ranních minimálních teplot a odpoledních maxim, která se budou pohybovat u hranice 20 °C. Od pondělí by se mělo poměrně výrazně ochladit a se studeným vzduchem od severu dorazí i srážky, které od vyšších poloh budou sněhové. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do konce tohoto týdne bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše se středem nad Velkou Británií.

Ve čtvrtek bude jasno s odpoledními teplotami mezi 14 a 18 °C. Na jihu Moravy to může být až 19 °C.

Jasno až polojasno bude v pátek. Ráno teploty klesnou na 3 až -1 °C, odpolední vystoupají na 13 až 17 °C.

V sobotu může být na severu území až oblačno, jinak bude pokračovat převažující jasno až polojasno. Nejnižší ranní teploty setrvají mezi 3 a -1 °C, odpolední maxima se dostanou na 14 až 18 °C.

Jasno až polojasno vydrží rovněž v neděli. Výjimkou bude opět sever republiky, kde může být oblačnosti více. Ranní minima setrvají mezi 3 a -1 °C, odpolední teploty vystoupají na 15 až 19 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno, během dne bude docházet k přibývání oblačnosti a bude se postupně ochlazovat. Na severu se místy vyskytne déšť, na horách sněžení. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní vystoupí na 12 až 16 °C,” popsala Honsová razantní změnu počasí.

Ta se naplno projeví od úterý, kdy bude oblačno až zataženo s přeháňkami, které budou od vyšších poloh sněhové. Ranní minima setrvají mezi 1 a -3 °C, odpolední se dostanou k 5 až 9 °C. Prakticky stejné počasí slibují modely i na středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám