Hlavní obsah

Čeká nás nadprůměrně teplé září. Opět bude až 27 stupňů

– Praha

Září bude slunečné a nadprůměrně teplé, uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu ve svém měsíčním výhledu. V příštím týdnu teploty postupně vystoupají až na 27 stupňů a i další týdny budou poměrně teplé s průměrnými maximy kolem 20 stupňů Celsia a výše.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.8.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Týden od 31. srpna do 6. září začne sice deštivě a chladně, kdy se denní teploty budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni, od druhé poloviny týdne se ale začne postupně oteplovat a víkend by měl být již slunečný a s teplotami šplhajícími k letním hodnotám.

Kvůli víkendovým silným bouřkám a přívalovým dešťům - před nimiž vydali meteorologové výstrahu - bude toto období patřit k deštivějším, ovšem v delším horizontu bude stále v mezích dlouhodobého průměru.

Bouřky dorazily. Výpadky proudu, v Lázních Toušeň zapálil blesk stodolu

Počasí

Teplý charakter počasí by měl vydržet i v týdnu od 7. do 13. září. Meteorologové počítají, že se denní teploty budou pohybovat v intervalu 20 až 24 stupňů.

V týdnu od 14. do 20. září by se měly denní teploty pohybovat kolem průměrných 23 stupňů, ale mohou opět atakovat i hodnoty kolem 27 stupňů. Tento týden by měl být ale z celého sledovaného období nejdeštivější.

Poslední dny ze sledovaného období, a to od 21. do 27 září by se denní teploty měly v průměru dostat na 20 stupňů, nebudou ale výjimkou letní hodnoty, kdy se rtuť teploměru může vyšplhat až na letních 25 stupňů. Srážky se se měly zdržet na dlouhodobém normálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám