Hlavní obsah

Na východě ČR hrozí silné deště, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v neděli varovali před pondělními vydatnými dešti na severovýchodě České republiky. Aktuálně je v platnosti také výstraha před vysokými teplotami, která skončí v neděli večer, a také před bouřkami.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před silnými dešti

Článek

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před vydatnými dešti platí od pondělních 6 do 18 hodin pro Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

Meteorologové upozorňují na vodu, která se může valit přes silnice, riziko aquaplaningu či sníženou viditelnost a nabádají k opatrné jízdě.

Už dříve vydal ČHMÚ výstrahu před silnými bouřkami. Platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, část Plzeňského kraje (okresy Kralovice a Rokycany) a Kraj Vysočina od nedělních 11 hodin dopoledne do půlnoci.

Pro východní část České republiky - Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj - pak platí výstraha od nedělních 15 hodin do pondělních šesti ráno. Při bouřkách může ojediněle napršet i kolem 40 milimetrů vody.

Do nedělní sedmé hodiny večer platí také výstraha před vysokými teplotami. Spolu s dešti přijde po vedrech prudké ochlazení.

Reklama

Výběr článků

Načítám