Hlavní obsah

V rekordním čase snědl tři nejpálivější papričky světa, pak přišel na řadu kýbl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníst tři extrémní chilli papričky pod deset vteřin? Žádný problém pro světového rekordmana v pojídání chilli, kterým je podle Guinnessovy knihy rekordů Kanaďan Mike Jack. Ten to zvládl za 9,72 sekundy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanaďan snědl v rekordním čase tři nejpálivější papričky na světěVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Jackovi se povedl rekordní kousek už na konci loňského roku. Video z domácího pokusu, u kterého asistovala jeho žena, teď zveřejnila také agentura AP. Cílem rekordu bylo sníst tři chilli papričky Carolina Reaper, která je považována za nejpálivější papričku na světě. Každá z nich musela vážit alespoň pět gramů a obsahovat certifikát, že se jedná skutečně o extrémní odrůdu.

Kanaďan do sebe nasoukal ostrou nálož za neuvěřitelných 9,72 sekundy, což později uznala Guinnessova kniha rekordů jako oficiální čas nového rekordu. Ačkoliv Jack neabsolvoval pokus bez tréninku, i na tak ostříleném jedlíkovi je vidět, že ho pokus stál hodně sil, což dokládá i okamžitá potřeba přistaveného kýblu.

„Je to super pocit, ale dost to bolí,” uvedl k rekordu, který nebyl překonán posledních šest let.

Hluchoslepý chilli maniak z Radošova překonal bolestivý rekord

Muži

Jack svoje fanoušky baví zejména na svém kanálu na YouTube, kde se natáčí při pojídání extrémních papriček. Kromě posledního rekordu je držitelem i několika dalších. V některých případech se snaží sníst co nejvíce chilli za určitý čas, jindy zase konkrétní dávku pojídá v co nejlepších časech.

Carolina Reaper je uměle vypěstovaná chilli paprička, kterou před devíti lety vypěstoval Američan Ed Currie v Jižní Karolíně. Průměrná pálivost na Scovilleově stupnici se pohybuje okolo 1 650 000 SHU, v některých případech může přesáhnout i dva miliony. Pokud máte v jídle problém třeba s obyčejnými papričkami jalapeño, tak ty mají pálivost pouze zhruba 3000 SHU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám