Hlavní obsah

Šéf svým zaměstnancům dopřává benefit, o kterém si většina lidí může nechat zdát

Líbilo by se vám, kdybyste od šéfa kromě klasické dovolené dostali dalších 12 placených dní, které jsou určeny k tomu, abyste si prostě odpočinuli? Takový benefit nově nabízí firma v anglickém Leedsu. A zaměstnanci jsou nadšení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Britská společnost Knoxx, která se specializuje zejména na kyberbezpečnost a IT, nově nabízí všem svým zaměstnancům příjemný benefit. Každý poslední pátek v měsíci mohou lidé čerpat placené volno a prodloužit si víkend. K běžné dovolené tak zaměstnanci dostali dalších 12 plně placených dní volna ročně.

„Chtěli jsme pro naše zaměstnance udělat něco, co přinese okamžitý efekt. A zdá se, že to funguje, dostáváme vynikající zpětnou vazbu,” oznámil Alan Turner, provozní ředitel společnosti.

Pandemie ukázala na nové benefity, Češi chtějí příspěvky na snazší práci z domova

Finance

„Lidé si každý měsíc můžou užít prodloužený víkend a nemusí k tomu čerpat dovolenou. Mají od nás každý poslední pátek v měsíci placené volno,” vysvětlil Turner, jenž doplnil, že se ukáže, zda bude takový krok pro společnost udržitelný.

„Možná se na to po čase znovu podíváme a vyhodnotíme si, jak to funguje. Řešíme udržitelnost a už to je samo o sobě známkou toho, že naše firma funguje dobře,” dodal Turner.

Reklama

Výběr článků

Načítám