Hlavní obsah

Rekordman v Mikulově rozbíjel kameny s vejcem v ruce

Další rekord světových parametrů zdolal na sklonku minulého týdne v Pelhřimově mistr bojových umění Miloš Smejkal. Za dvě minuty a necelých 33 vteřin rozbil holou rukou 30 velkých říčních oblázků. Důležité je, že ve stejné ruce zároveň držel vejce a to zůstalo celé.

Foto: Jana Pechová, Právo

Rekordman Miloš Smejkal.

Článek

Urostlý Slovák žijící v Mikulově se bojovým sportům věnuje od pěti let, osmnáctým rokem je věrný zápasu krav maga. K rozbíjení kamenů rukou ho před lety přivedl otec a rekordman přiznává, že ho tehdy překvapilo, že je něco takového vůbec možné.

Od roku 2014, kdy zdolal první rekord v této disciplíně, jich má za sebou už osm. „Ty první byly na čas nebo na množství. Přemýšlel jsem o tom, jak to zpestřit, jak dál nastavit laťku,“ usmívá se otázce, jak došel zrovna ke kombinaci kámen–vejce.

Za rok udělal 1,5 milionu kliků a vytvořil nový rekord

Muži

„Ten výkon je hodně v hlavě. K rozbíjení kamenů se potřebujete soustředit na zpevnění ruky. Když v té ruce zároveň držíte křehké vejce, vrchní část ruky musí zůstat uvolněná, aby skořápka nepraskla,“ popsal.

V Pelhřimově po překonání nové mety před očima diváků vajíčko rozklepl aspoň do skleničky, aby dokázal, že nešlo o sádrový podvrh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám