Hlavní obsah

Obě nohy má amputované, přesto si troufne na extrémní závody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžet maraton nebo se zúčastnit závodů typu Spartan Race je výzva i pro ty, kteří jsou v nejlepší kondici. Kacey McCallister se ale těchto závodů účastní, i když má amputované obě nohy, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přišel o obě nohy, přesto se účastní závodů Spartan Race a maratonůVideo: AP

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý sportovec Američan Kacey McCallister přišel o nohy těsně pod kyčlemi už v šesti letech. Stalo se to v Oregonu poblíž jeho rodného města Keizer při dopravní nehodě, když přebíhal dálnici a přejel ho kamión. Svůj hendikep si ale nepřipouští.

Konečně můžu nahoru, raduje se vytrvalec z Lysé hory

Domácí

„Nikdy jsem to, že nemám nohy, nebral jako výmluvu, abych něco nemohl dělat,“ říká muž, jehož oddanost a motivaci, by mu leckdo mohl závidět. Za svůj přístup prý vděčí rodinné výchově.

Maraton zajel pod dvě hodiny

Především jeho otec se k synovi choval, jako kdyby žádnou nehodu neměl. A tak Kacey dál pokračoval ve školním basebalovém družstvu stejně jako ve všech dalších sportech, které do té doby dělal. Svůj první maraton na kolečkovém křesle ujel, když studoval na univerzitě.

Muž splnil výzvu australské restaurace. Jako první spořádal pětikilový burger

Muži

„Život bez nohou je celý můj život,“ popisuje. A říká, že po pár závodech, které na křesle absolvoval nebylo na tom ujet maraton nic těžkého. Zajel ho pod dvě hodiny.

Na hranice možností

Rozhodl se tedy čelit dalším výzvám. A tak se muž, který je mimo jiné také pětinásobným otcem, začal účastnit závodů Spartan Race. Na těch už pro kolečkové křeslo není místo. Musí je absolvovat po rukách.

„Jsem na těch závodech jeden z nejpomalejších, ale vždy jsem se pokoušel dělat věci, které se zdají nemožné. Ne proto, abych se pak mohl chlubit, co všechno umím, ale abych otestoval hranice vlastních možností,“ vysvětluje Kacey.

Další velká výzva

Sportovec pátrá po hranicích, kam až je možno zajít, a je tak ztělesněním motivovanosti. Není proto divu, že se v pracovním životě vydal na dráhu řečníka a také motivačního kouče.

Toulavý pes si zaběhl extrémní závod v poušti

Koktejl

V závodění teď před sebe postavil další výzvu, chce se zúčastnit závodu Iron man. Tento triatlon se skládá z plavání na trase dlouhé 3,86 km, jízdy na kole (180,25 km) a maratonského běhu (42,2 km). Závod probíhá v uvedeném pořadí a bez jakékoli přestávky. Většina pořádaných závodů Ironman má přísný 17hodinový časový limit pro dokončení závodu. A Kacey tvrdě trénuje, aby to zvládl.

Reklama

Výběr článků

Načítám