Hlavní obsah

Nemá ještě ani řidičák, tak doručuje do nemocnic letadlem

Novinky, nčs

Je mu teprve šestnáct let a ještě nemá ani řidičský průkaz. Přesto TJ Kim z amerického státu Maryland pomáhá v době pandemie koronaviru seč mu síly stačí. Dopomáhá si letadlem, na které si dělá pilotní průkaz a doručuje s ním zdravotnický materiál do nemocnic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý letec rozváží zdravotní potřebyVideo: AP

 
Článek

Student druhého ročníku střední školy v americkém Marylandu se rozhodl v rámci týdenních kurzů létání pomoci lokálním nemocnicím a doručuje zdravotnický materiál včetně rukavic, roušek či ochranných obleků.

Milovník lakrosu a letadel, šestnáctiletý TJ, stejně jako jeho ostatní vrstevníci v době pandemie nechodí do školy a ani lakrosová sezóna se zatím nerozběhla. Společně s rodiči tak vymyslel způsob, jak efektivně využít volný čas a vznikl projekt SOS (Supplies Over Skies - Zásobování z nebe).

Chlapec tiskne na 3D tiskárně praktický doplněk pro zdravotníky

Koronavirus

Poslední dodávka minulý týden obsahovala čtyři tisíce párů rukavic, dva tisíce návleků na boty, 25 ochranných masek, dvě desítky ochranných brýlí a deset lahví dezinfekčního prostředku na ruce. Materiál byl předán nemocnici ve městě Winchester ve státě Maryland.

„Nejtěžší vlastně ani není sednout do letadla a doručit zásilku na potřebné místo. Mnohem horší je proces shánění všeho toho materiálu. Ale snažíme se, co to jde,” ujišťuje TJ.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám