Hlavní obsah

Na cestách zachránil opuštěnou kočku, teď jsou společně hvězdami internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 2018, když Skot Dean Nicolson kdesi v bosenských horách uslyšel zoufalé mňoukání. Opuštěnou kočku vzal cestovatel a cyklistický nadšenec s sebou a od té doby tvoří nerozlučnou dvojici. Cestují společně Evropou a jejich příběh sleduje už téměř milion lidí.

Foto: Instagram Deana Nicolsona

Dean Nicolson s Nanou objevují krásy planety Země.

Článek

Už při projíždění Nicolsonova instagramového profilu je naprosto jasné, že vousatý Skot miluje cykloturistiku. Na svém kole obráží evropské země a během cesty v roce 2018 mu osud do cesty přihrál parťáka. Při zastávce v horách v Bosně a Hercegovině uslyšel cestovatel mňoukání tehdy několikatýdenního kotěte, které pojmenoval Nala.

Protože zvíře bylo viditelně opuštěné, vzal jej Nicolson pod svá křídla. Nejdříve sice neplánoval, že se z Naly stane parťák na cesty, a tak hledal pro kotě vhodnou záchrannou stanici, kde by se o ni postarali.

Zvědavé kotě ale ihned vykukovalo z batohu, vylezlo svému zachránci na rameno a bylo jasné, že vášeň pro cestování sdílí oba naprosto stejnou. Aby mohl Nicolson s kočkou vycestovat do dalších zemí, musel pro Nalu nejdříve vyřídit očkování, čip a pas. A to se skutečně povedlo.

Nejděsivější hřbitov světa vydal Česku roztomilého obyvatele

Cestování

„Je to geniální kočka. Okamžitě jsem se do ní zamiloval. Člověk by si myslel, že jízda na kole rušným městem kočku vyděsí, ale naopak. Ona si ty výhledy doslova užívá. Všechno, co dělám, musím dělat s ní. I díky Nale je naše cesta velmi vzrušující,” říká Nicolson, jenž přehodnotil i svůj pohled na cestování.

Zatímco kdysi měl v plánu projet na kole prakticky celý svět, co nejrychleji to půjde, po setkání s Nalou už se tolik časem netrápí. Společně projeli východní a střední Evropu, koupali se v alpských jezerech, odpočívali na prosluněné pláži a užívali si přítomnost.

Po roce cestování však Nicolsona potkalo zranění v podobě zlomené nohy. I s kočkou se tak vrátil do rodného Skotska, napsal úspěšnou knihu a po čase se opět vydal na cesty. Aktuálně dvojice objevuje krásy Chorvatska a rozněžňuje téměř milion fanoušků na sociálních sítích.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám