Hlavní obsah

Miliardář hledá ženu nejen na cestu okolo Měsíce

Novinky, nčs

Je mu 44 let, je rozvedený, má tři děti a spoustu peněz. To je ve zkratce vizitka japonského miliardáře jménem Júsaku Maezawa. Ten plánuje v roce 2023 putovat do vesmíru a hodlá s sebou vzít jednu ženu. Hledat se rozhodl na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský miliardář hledá společnici na cestu kolem MěsíceVideo: Reuters

 
Článek

Maezawa na začátku tohoto tisíciletí založil online obchod s oblečením Zozotown, který je v současné době největším v Japonsku. Obchodníkovi, který se mimo jiné věnuje i obchodování s uměním, patří podle časopisu Forbes v žebříčku nejbohatších Japonců 22. místo.

Kromě obchodování je Maezawa také nadšencem do vesmírných letů. Není proto překvapením, že se spojil s Elonem Muskem a plánuje v roce 2023 letět raketou Starship společnosti SpaceX na soukromou cestu okolo Měsíce.

S sebou se chystá vzít několik umělců, ale také ženu, kterou však ještě nenašel. Proto „inzerát” umístil na sociální sítě. Maezawa hledá ženu starší 20 let, která bude jeho partnerkou jak na vesmírné cestě, tak v soukromém životě. Uzávěrku přihlášek stanovil na pátek 17. ledna.

Měsíc míval magnetické pole silnější než Země, dokázaly měsíční kameny

Věda a školy

Jeho krok se v zemi vycházejícího slunce setkal s rozporuplnými reakcemi. Zatímco někteří jsou pobaveni, někteří v jeho kroku vidí pouze snahu o zviditelnění. To však může být jedno potenciálním uchazečkám, které mají možnost se s miliardářem podívat do vesmíru. Maezawa se plánuje rozhodnout v březnu letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám