Hlavní obsah

Michelinský kuchař dostal vyhazov za to, že pozval přátele do svého podniku

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bleskový vyhazov britského šéfkuchaře Alyna Williamse z restaurace hotelu The Westbury Mayfair šokoval značné množství kuchařů. Z podniku, který mimochodem nesl jeho jméno, dostal výpověď takříkajíc „na minutu”. Důvodem bylo údajně to, že si v neděli přes oběd, kdy byl restaurant uzavřený, pozval do podniku skupinu přátel.

Foto: www.alynwilliams.com

Restaurant Alyn Williams at the Westbury přišla o svého šéfa.

Článek

Šéfkuchař tvrdí, že jako důvod jeho vyhazovu majitelé uvedli hrubé porušení kázně. Tak bylo označeno to, že si pozval do restaurace přátele v době nedělního oběda, kdy měla restaurace zavřeno. Výpověď dostal takříkajíc na minutu, bez jakéhokoliv odstupného. Prý za to, že využil restauraci k nepovolenému účelu.

Kuchař tvrdí, že veškeré jídlo a pití platil on a že restauraci nevznikly žádné škody.

„Samozřejmě jsem velmi naštvaný a zklamaný ze svého propuštění za těchto okolností. Zčásti také proto, že jsem byl zaměstnancem hotelu po celých osm let od otevření restaurace. Byl jsem myslím ukázkovým a velmi zodpovědným zaměstnancem. Získal jsem michelinskou hvězdu, kterou jsem udržel od jejího udělení v roce 2013,” uvedl Williams.

Za Williamse se postavili i mnozí další šéfkuchaři a provozovatelé restauračních podniků. Všichni shodně uvádí, že je vyhozený kolega skvělý a velmi talentovaný kuchař a jeho propuštění považují za velmi unáhlené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám