Hlavní obsah

Kam se hrabe Jágr. Nejstarším fotbalovým profesionálem se může stát několikanásobný dědeček

Novinky, nčs

Nejstarším profesionálním fotbalistou na světě se touží stát Egypťan Eez Eldin Bahder. Pětasedmdesátiletý muž je sice už čtyřnásobným otcem a šestinásobným dědečkem, jeho vášeň ke kulatému míči však nezná hranic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Egypťan se chce v 75 letech stát nejstarším profesionálním fotbalistou na světěVideo: Reuters

 
Článek

Bahder začal s fotbalem v šesti letech na ulicích Káhiry. Sen o profesionální kariéře se však později rozplynul a dnes pětasedmdesátiletý muž pracoval celý život v civilním inženýrství. Láska k fotbalu jej ovšem neopustila, ba naopak.

Ve věku, kdy jeho vrstevníci už většinou šetří krokem, Bahder tvrdě trénuje. Jak na hřišti s míčem, tak s osobním trenérem pracuje na fyzické připravenosti. Cíl? Stát se nejstarším profesionálním hráčem fotbalu.

Zkušenému instruktorovi jógy byste jeho věk netipli

Muži

Bahder už je členem třetiligového týmu, s nímž sice trénuje, ke splnění rekordu ale potřebuje odehrát alespoň dva celé ligové zápasy. Věří, že na zelený pažit by mohl naskočit během března.

Pokud se to Bahderovi skutečně podaří, stane se oficiálně nejstarším profesionálním fotbalistou na světě a zapíše se tak do Guinnessovy knihy rekordů. Překoná o dva roky mladšího Isaaka Hayika, izraelského brankáře, jenž naskočil do hry během loňského dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám