Hlavní obsah

Jak zahnat žízeň u rozpáleného grilu stylově

Pivo už vás nebaví, venku svítí sluníčko a volný víkend před vámi? Ideální doba na to, připravit si v pohodlí domova neokoukaný drink, kterým potěšíte svoje chuťové buňky - a ještě se něco naučíte. Inspirujte se výběrem osvěžujících letních drinků, které zvládne každý. A když si je dopřejete přímo ke grilování, tak se letní barbecue podaří ještě o něco lépe.

Foto: Moet Hennessy

Smoky Spritz je pořádně kouřová záležitost.

Článek

Čím jiným začít než koktejlem připraveným z whisky. Naprosto jednoduchý osvěžující drink, který můžete usrkávat mezitím, co na grilu budou vonět steaky, je Glenmorangie X BBQ. Potřebovat budete pouze limetky, zázvorové pivo a whisky Glenmorangie X. Sklenici naplňte ledem, v poměru 1:1 smíchejte whisky a zázvorové pivo, zakápněte limetkou, kterou použijete následně jako ozdobu, zapíchněte brčko a vychutnávejte.

Foto: Glenmorangie

Jednoduché letní koktejly jsou připravené raz dva.

Základem dalšího drinku je opět whisky, tentokrát půjde však o nakouřený zážitek. Srdcem koktejlu Smoky Spritz je totiž whisky Ardbeg An Oa, kterou doplňuje ve sklenici s ledem limonáda z červeného pomeranče v poměru 1:2. K ozdobě použijte snítku rozmarýnu a čerstvý pomeranč.

Foto: Cinzano

Vermut, ovoce, tonik. A je hotovo.

Pokud jste spíš na sladší koktejly, pak se nabízí sáhnout do baru po bílém Cinzanu, který jednoduše doplňte ve sklenici s ledem rosé tonikem, který drinku dodá sladké tóny. Koktejl můžete taky vyšperkovat čerstvým ovocem. Voilá Cinzano Rosé je na světe.

Foto: Diplomático

Samotné daiquiri má původ na Kubě. A to už na konci 19. století.

Pokud máte pocit, že u přípravy koktejlů musíte protřepávat ingredience v shakeru, pak můžete vyzkoušet Cardamom Daiquri. Potřebovat budete bílý rum Diplomático Planas, který přidáte do shakeru společně s ledem, čerstvou šťávou z poloviny limetky a 1,5 cl cukrového sirupu. Po protřepání za pomocí sítka přelijte do vychlazené sklenice a zastříkněte osminkou limetky.

Foto: Crodino

Šoféři, těhotné ženy a abstinenti. Nikdo z nich nemusí stát stranou.

Pokud se chystáte za volant, nebo zkrátka alkohol není vaše hobby, zoufat nemusíte, koktejly se totiž dají připravit i bez alkoholu. Nenáročnou klasikou je třeba Crodino Spritz, kdy „decku” nealkoholického aperitivu zalejete sodou, promícháte a ozdobíte plátkem pomeranče. Nealkoholické osvěžení máte připraveno během pár desítek vteřin.

Foto: Russian Standard

Strawberry Moscow Mule je vyzkoušená klasika. V plecháčku navíc vypadá stylově.

Na závěr nesmí chybět absolutní klasika z východu v podobě Strawberry Moscow Mule. Základ koktejlu, který můžete servírovat třeba v plecháčku, tvoří velký panák vodky Russian Standard (jak jinak), přidáte dvě rozmačkané jahody, malý panák jahodového sirupu, tři panáky zázvorového piva a 1,5 cl šťávy z čerstvé limetky. Zlehka všechno promíchejte a na ozdobu přidejte jahody.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám