Jídlo s nevšedním vzhledem je k dostání ve dvou manhattanských pobočkách baru s názvem The Ainstworth.

„Cítil jsem, že by bylo skvělé šupnout na Instagram fotky zlatých kuřecích křidýlek, protože zlato je nyní v kurzu. Lidé dokonce nosí i zlaté oblečení,“ svěřil se agentuře Reuters majitel podniku Brian Mazza.

„Pokrmy pokryté zlatem jsou tu odpradávna, především v cukrářství. My jsme to jen pozvedli na další úroveň,“ dodal.

„Křidýlka jsou 12 hodin v nálevu, poté se osmaží, potřou sladko-pikantní marinádou, a nakonec na ně náš šéfkuchař nanese jedlé zlato,“ vysvětlil Mazza celý proces přípravy.

Třpytivé kousky masa však nejsou levnou záležitostí. Deset kousků vyjde na 45 dolarů (téměř tisíc korun). Bar nabízí i speciální balíček za tisíc dolarů (skoro 22 tisíc korun), který obsahuje 50 zlatých křidýlek a láhev luxusního šampaňského Armand de Brignac.