Hlavní obsah

Newyorský bar servíruje kuřecí křidýlka obalená zlatem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z podniků v newyorském Manhattanu se snaží zákazníky nalákat na zcela nevídaný pokrm - kuřecí křidýlka pokrytá 24karátovým jedlým zlatem. Majitel podniku tvrdí, že zlaté věci jsou nyní velmi oblíbené a že se jeho nová chlouba krásně vyjímá na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku prodávají zlatá kuřecí křídlaVideo: Reuters

 
Článek

Jídlo s nevšedním vzhledem je k dostání ve dvou manhattanských pobočkách baru s názvem The Ainstworth.

„Cítil jsem, že by bylo skvělé šupnout na Instagram fotky zlatých kuřecích křidýlek, protože zlato je nyní v kurzu. Lidé dokonce nosí i zlaté oblečení,“ svěřil se agentuře Reuters majitel podniku Brian Mazza.

„Pokrmy pokryté zlatem jsou tu odpradávna, především v cukrářství. My jsme to jen pozvedli na další úroveň,“ dodal.

„Křidýlka jsou 12 hodin v nálevu, poté se osmaží, potřou sladko-pikantní marinádou, a nakonec na ně náš šéfkuchař nanese jedlé zlato,“ vysvětlil Mazza celý proces přípravy.

Třpytivé kousky masa však nejsou levnou záležitostí. Deset kousků vyjde na 45 dolarů (téměř tisíc korun). Bar nabízí i speciální balíček za tisíc dolarů (skoro 22 tisíc korun), který obsahuje 50 zlatých křidýlek a láhev luxusního šampaňského Armand de Brignac.

Reklama

Výběr článků

Načítám