Hlavní obsah

S posilováním jsem začal v 85 letech, říká stoletý stařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johnu Hamiltonovi, pocházejícímu z jedné z vesnic nedaleko města Warminster v anglickém hrabství Wiltshire, je 100 let. Vysoký věk mu však nebrání v tom, aby pravidelně navštěvoval posilovnu a udržoval se v perfektní kondici. Jak sám říká, život bez posilovny by si už ani nedovedl představit.

Foto: Profimedia.cz

John Hamilton má už 100 let, takový věk by mu však pravděpodobně nikdo nehádal.

Článek

Válečný veterán, jenž osobně pamatuje bitvu u Dunkerku během II. světové války, byl podle vlastních slov aktivní odjakživa. Ve školních letech aktivně běhal, hrával tenis, squash, kriket a ragby. Posléze se dal na golf a v 85 letech přesedlal na cvičení v posilovně. Tu od té doby navštěvuje pětkrát týdně po dobu 90 minut.

Foto: Profimedia.cz

Bez posilování si svůj život nedokáže představit.

„Posilovna je součástí mého života. Bez ní bych se stal velmi starým mužem. Ano, tím jsem i tak, ale věk je pro mě jenom číslo. Důležité je, na co se člověk cítí, a já se cítím tak na 80 až 85 let,“ svěřil se kanálu SWNS TV.

Foto: Profimedia.cz

Do posilovny chodí pětkrát týdně.

„Rád bych jednoho dne potkal někoho v mém věku, kdo mi řekne: ‚Pojďme do posilovny, zasoutěžíme si, kdo zvedne větší váhu.‘ Jsem velmi soutěživý člověk, a to je věc, která mě neustále nutí pokračovat,“ přiznal.

Foto: Profimedia.cz

S posilováním začal až v 85 letech.

„Tělo mi jednou určitě nějakým způsobem naznačí, že je čas to vzdát. Zatím to ale neučinilo a já doufám, že se to ani nestane. Posilování mě udržuje při životě a dělá mě šťastným. Musím říct, že jsem ve své podstatě velmi šťastný muž,“ pochlubil se.

Reklama

Výběr článků

Načítám