Hlavní obsah

Senzor vyhodnotí kvalitu spánku. A prozradí, jestli chrápete

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte chytrý telefon, televizi, auto, ale chybí vám chytré lůžko? Pořiďte si senzor, který během spánku monitoruje vaše zdraví - a potvrdí či vyvrátí tvrzení vašeho partnera, že chrápete. Pánové, pokud se z vašich úst vyluzují v noci tóny hodné kanadského dřevorubce, o této technické vychytávce své partnerce rozhodně neříkejte.

Foto: Beddit (2x)

Zařízení Beddit připevněné k posteli.

Článek

Ultratenký senzor Beddit se jednoduše položí na postel pod prostěradlo a zapojí do USB zásuvky s nízkým napětím. Zatímco spíte, přístroj monitoruje váš srdeční rytmus, dýchání a pohyby, ale také světlo a hluky v ložnici.

V podstatě si z vaší postele uděláte chytrou postel.
výrobce přístroje

Beddit mimo jiné také prozradí, jak moc a jak dlouho chrápete. Získané údaje pak posílá přes bluetooth aplikaci, která analyzuje kvalitu vašeho spánku a poradí vám, jak ji zlepšit.

Profesionální verze je daleko dražší

„Nic si nemusíte nasazovat a nic vás proto nebude při spaní rušit. V podstatě si z vaší postele uděláte chytrou postel,“ tvrdí výrobce na stránkách Indiegogo, které nápadití jedinci používají k získání investorů pro rozjetí masové výroby.

Toto zařízení odesílá informace do aplikace

Přístroj přijde na 99 dolarů (2000 korun), pro manželské postele pak na 189 USD (3900 korun). Potěší, že jeho profesionální verze již téměř dva roky používaná lékaři vyjde o hodně dráž.

Balistokardiografie jako pomocník

„Chtěli jsme, aby si Beddit mohl koupit kdokoliv a za rozumnou cenu,“ podotkla firma, podle níž lze senzor používat také jako pomocníka při potížích se stresem nebo jako výkonnostní monitor při sportování.

Stačí zapojit do USB zásuvky

  • Ultratenký senzor položíte na matraci a zapojíte do USB zásuvky.
  • Přístroj analyzuje váš spánek a pohyby včetně tlukotu srdce, dýchání a chrápání.
  • Údaje jsou pak zaslány do speciální aplikace přes bluetooth, která je vyhodnotí a vyjede vám souhrnnou zprávu o vašem spánku.

Jak upřesnil deník The Daily Mail, Beddit využívá poznatků takzvané balistokardiografie, což je metoda k měření vibrací a otřesů těla působených činností srdce a prouděním krve v cévách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám