Hlavní obsah

FOTO: Hvězdami karlovarského festivalu byli Rush, Toro i Vagnerová

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary hostil jako vždy mnoho zahraničních i českých hvězd. K těm nejzvučnějším patřili herci Geoffrey Rush, Benicio Del Toro, Liev Schreiber a Bolek Polívka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Geoffrey Rush

Článek

Jako první, v pátek ve večerních hodinách na festival dorazil Liev Schreiber, který zde na tiskové konferenci představil aktivity projektu BlueCheck Ukraine, jehož je spoluzakladatelem.

Jde přitom o jeho osobní téma, rodina režisérovy matky má předky v ukrajinské židovské komunitě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liev Schreiber

Herec na tiskové konferenci také vyzval, aby lidé ověřovali informace z médií. „Ve hře je pravda. Dezinformace se staly nebezpečnou novou myšlenkou, jak v Americe, tak za hranicemi. A myslím, že Putin na tohle spoléhá, chaos a dezinformace. Takže musíme být obezřetní, musíme být podezřívaví, ověřovat si informace z médií,” uvedl Schreiber.

Velký fanouškovský zájem budil příjezd australské filmové a divadelní hvězdy Geoffreyho Rushe. Do Karlových Varů přicestoval v úterý, v následujících dnech pak uvedl hned tři své snímky, a to Královu řeč, Záři a Quills – Perem markýze de Sade.

Foto: Milan Malíček, Právo

Geoffrey Rush se vítá s fanoušky před hotelem Thermal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Geoffrey Rush na festivalu oslavil 71. narozeniny.

První uvedení navíc vyšlo na 6. července, kdy herec oslavil své 71. narozeniny, k nimž mu aplaudoval plný Velký sál hotelu Thermal, centra festivalového dění.

O den později, ve středu večer, dorazil na festival představitel drsňáků Benicio Del Toro. I on na festivalu uváděl své filmy, nejdřív kultovní Traffic - Nadvláda gangů a poté, v sobotu, snímek Obvyklí podezřelí.

Předtím se před Thermalem zdravil s fanoušky a rozdal desítky autogramů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Benicio Del Toro se zdraví s fanoušky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Před hotelem Thermal rozdal desítky autogramů.

Hlavní českou hvězdou 56. ročníku byl Bolek Polívka, který si při závěrečném ceremoniálu převzal Cenu prezidenta MFF KV.

„Tohle je takové bilancující, že se člověk ohlíží a po tom karambolu se dívá do zpětného zrcátka. A člověk tam vidí, co tam bylo předtím, co spáchal,“ řekl Novinkám.cz.

S fanoušky se herec pozdravil už v pátek, když ve Velkém sále Thermalu uváděl snímek Zapomenuté světlo, za nějž v minulosti dostal sám Křišťálový glóbus.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bolek Polívka s manželkou na červeném koberci

Foto: Milan Malíček, Právo

Ve Velkém sále hotelu Thermal uvedl snímek Zapomenuté světlo.

Ceny si z festivalu odvezly i zahraniční hvězdy. Geoffrey Rush získal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, Benicio Del Toro rovněž převzal Cenu prezidenta MFF KV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slavnostní zakončení 56. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech 9. července 2022. Na snímku Geoffrey Rush.

K vzácným hostům festivalu patřily Jiřina Bohdalová či Dagmar Havlová, Tereza Brodská v Karlových Varech pokřtila knihu Moje máma Jana Brejchová. Dorazila také Hana Vagnerová, která zde představila dlouho očekávaný film Hranice lásky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hana Vagnerová byla hostem karlovarského filmového festivalu, kam dorazila s filmem Hranice lásky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hana Vagnerová s prezidentem MFF KV Jiřím Bartoškou

Nechyběla Iva Janžurová, jež dorazila s delegací nového filmu Miroslava Krobota Velká premiéra a která je i hlavní hvězdou nové festivalové znělky, či rappeři Orion, Vladimir 518 a Mike Trafik, kteří na festival přijeli s dokumentárním snímkem PSH Nekonečný příběh.

Ten zabodoval u festivalových diváků a získal prestižní Diváckou cenu Práva.

Příští 57. MFF Karlovy Vary se uskuteční od 30. června do 8. července 2023.  

Foto: Jan Handrejch, Právo

Rappeři PSH, zleva Mike Trafik, Orion a Vladimir 518

Foto: Milan Malíček, Právo

Iva Janžurová a Miroslav Krobot představili festivalovému publiku nový film Velká premiéra.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tereza Brodská na festivalu pokřtila knihu Moje máma Jana Brejchová. Jedním z  hostů křtu byla Jiřina Bohdalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám