Hlavní obsah

KVIFF: Letní scéna pod Chebským mostem zve při festivalu na pohádky a koncerty

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní scéna Karlovarského hudebního divadla pořádá v průběhu letošního, 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech celou řadu pohádkových představení pro děti, divadelních vystoupení a samozřejmě ve večerních hodinách rovněž koncert především místních kapel. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery karlovarského filmového festivalu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

55. ročník MFF KV žije nejen filmem

Článek

„Jestli dobře počítám, tak Letní scéna pod Chebským mostem je doprovodnou akcí karlovarského festivalu zhruba čtvrt století,“ uvedl Libor Balák, principál pořádajícího Karlovarského hudebního divadla.

„Vrátili jsme se k osvědčeným titulům, které diváci v minulosti hojně navštěvovali,“ pokračoval. „Co je nejdůležitější, je skutečnost, že lidé na představení chodí. Zejména obrovský zájem je o odpolední pohádková představení,“ doplnil divadelník.

Pod most ve čtyři

Odpolední představení začínají v 16 hodin a děti už měly možnost vidět pohádky například Popelka, Sněhurka nebo O perníkové chaloupce či pohádku nazvanou Kašpárek a hodná víla Jarmilka.

V dalších dnech se pak mohou děti těšit na pohádku O Koblížkovi nebo O prasátku Arturovi. V pátek pak budou moci děti sledovat pohádku Jak Lesíčkovi uletěly včelky a na závěr festivalu Jak létu zpívaly noty.

Vstupné na dětská představení je padesát korun.

KVIFF: Doprovodné akce alias pojďte do divadla, na koncert či na výstavu

MFF KV

Večer na rock

Od osmi hodin večer pak Letní scéna nabízí především rockové koncerty. Původně avizované Plesnivý fazole vystřídala kvůli nemoci rodiny jedné z členky kapely ostrovská punková formace Punkrats.

Následovala legendární karlovarská kapela Fish Flash Field and Henry Dolar a objevit by se měl i Senomet.

V dalších dnech se postupně představí hardrockové kapely Tajfun a další karlovarské rockové legendy s kapelou Atomic.

Pátek bude patřit kapele Netřebus aneb Miky a jeho banda a na závěr v sobotu bluesoví Proo-one a po nich akustická folková skupina Pološero.

Monkey Business odstartují karlovarský klub Kaiser 55

MFF KV

Kousek od restaurace

Vstupné na večerní představení je sto korun. „Cena se už řadu let nemění,“ poznamenal principál. A to i přes to, že ceny některých vstupů neuvěřitelně narostly. Například posezení na dvou stech dřevěných špalcích, které pořadatelé každý rok nakupují.

„Dneska stojí pětinásobek původní ceny. Když jsme je kupovali před čtvrt stoletím, tak opravdu stály špalky pětkrát méně,“ opakoval Balák a stále tomu nemohl uvěřit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Letní scéna aneb nejen filmem živ je festivalový divák

„Kvůli různým ochranným opatřením jsme se letos příliš nerozmachovali ohledně zajištění vlastního občerstvení, protože nebylo jasné, co bude a co nebude možné, ale v bezprostředním okolí Letní scény je dostatek možností se občerstvit,“ konstatoval Balák s tím, že scéna je jen několik desítek metrů od loděnice, jež provozuje restauraci.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám