Hlavní obsah

Hostely i stany už čekají baťůžkáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ubytování na 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, jehož je Právo hlavním mediálním partnerem, který zahajuje v pátek 1. července, nabídnou nejen baťůžkářům tradiční hostely v objektech základních škol.

Foto: Foto PRÁVO – Rudolf Voleman

Spokojení návštěvníci ve stanovém městečku na jednom z minulých ročníků.

Článek

A samozřejmě také stanové městečko v areálu přírodního koupaliště Rolava. První nedočkaví filmoví fanoušci už sem mají namířeno. Ceny za ubytování letos mírně narostly, což je spojeno s navýšením lázeňského poplatku z 21 na 35 korun za osobu a noc.

Karlovarský filmový festival: Kde a za kolik koupit vstupenky, kde se ubytovat

MFF KV

„Otvíráme ve čtvrtek 30. června ve tři odpoledne, přičemž máme všechno prakticky připravené,“ uvedla Simona Vránová, jednatelka městské společnosti KV City Centrum, která stanové městečko provozuje. „Probíhají dokončovací práce na recepci, montují se tam cedule, takže vše poběží jako v minulých letech. Doufáme ale ve větší návštěvnost než vloni,“ pokračovala jednatelka.

„Novinkou tu bude Rohlík point, kde si budou moci hosté objednat potraviny a řidiči jim je doručí,“ dodala Vránová s tím, že cena za ubytování pod stanem nebo pod širákem na jeden den vyjde letos na 150 korun.

Novinkou bude Rohlík point, kde si budou moci hosté objednat potraviny a řidiči jim je doručí
Simona Vránová, stanové městečko

„Před covidem byla cena 121 korun za osobu a noc, ale od té doby se zvedl lázeňský poplatek z 21 na 35 korun,“ vysvětlila jednatelka.

„Letos budou v provozu oba hostely, které vloni nefungovaly,“ uvedl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál. Jedním z nich je po dvouleté odmlce hostel v někdejší základní škole na nábřeží Jana Palacha v centru města. „Cena je tři sta korun včetně lázeňského poplatku za noc,“ uvedl Vladimír Hůrka, který hostel společně se synem provozuje.

Nejslavnější celebrity, které navštívily karlovarský filmový festival

MFF KV

„Kapacita je dvě stě míst, přičemž je dobré se předem objednat. V minulosti jsme měli kapacitu větší, až pět set míst, ale kvůli centru pomoci Ukrajincům máme k dispozici jen část objektu s vchodem z boku,“ vysvětloval Hůrka.

Dalším hostelem, kde je možné se ubytovat ve vlastním spacáku na zemi, bude objekt základní školy v ulici Dukelských hrdinů. „Změny jsou v tom, že nebude letos možnost ubytování ve stanu. Na travnaté ploše, která k tomu sloužila, bylo vybudováno hřiště,“ vysvětlila ředitelka školy Eva Doušová.

„Cenu jsme museli zvednout nejenom kvůli tomu, že se vše zdražuje, ale i kvůli tomu, že město zvedlo poplatky na třicet pět korun na noc,“ pokračovala Doušová s tím, že cena za noc je letos 250 korun.

Jezdí na blind

„Kapacitu máme spočítanou až na čtyři sta míst,“ prozradila Doušová s tím, že v současné době je na první víkend asi sto dvacet rezervací. „Co se týče objednávek, jsou slabší, ale to nemusí platit, protože spousta lidí je zvyklá jezdit na blind. Jsou to baťůžkáři, kteří to mají tak, že si prostě něco najdou,“ dodala ředitelka.

Program filmového festivalu Karlovy Vary: Kdy začíná a jaké filmy se letos představí

MFF KV

Tradičně bude v provozu také hostel v domově mládeže při Střední pedagogické škole v karlovarské čtvrti Drahovice, ale počet volných míst, zejména na začátek festivalu, je již minimální.

Další možnosti ubytování lze dohledat na webových stránkách MFF, které nabízí i ubytování last minute. Lidé telefonují i na karlovarské infocentrum, ale jeho nabídka se odvíjí od toho, jak se u nich registrují provozovatelé hotelů a penzionů, kteří mají ještě volná místa k ubytování.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám