Hlavní obsah

Zemřela herečka Arlene Dahlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí zemřela v New Yorku herečka Arlene Dahlová. Kráska z Hollywoodu padesátých let hrála třeba ve filmu Cesta do středu země nebo v seriálu Odpadlík.

Foto: Profimedia.cz

Arlene Dahlová a její syn Lorenzo Lamas.

Článek

Dahlová začínala jako modelka a v Hollywoodu se prosadila v roce 1947 snímky Life with Father a My Wild Irish Rose. Během padesátých let točila velmi intenzivně několik filmů za rok. Například Woman’s World, Desert Legion, Here Come the Girls, Jamaica Run, The Diamond Queen, Inside Straight, No Questions Asked, Ambush a Tři slovíčka.

Známější je Cesta do středu země z roku 1959. Šlo o sci-fi režiséra Henryho Levina, kterého inspiroval spisovatel Jules Verne.

I v televizi se v mládí Dahlová uplatnila poměrně hodně, třeba v seriálech The Love Boat, Fantasy Island, Jigsaw John, All My Children, Love, American Style, One Life to Live a Riverboat.

Foto: Profimedia.cz

Arlene Dahlová

Později se už na obrazovce objevovala jen sporadicky, třeba v seriálu z devadesátých let Odpadlík. Drsňáka na motorce tam hrál Lorenzo Lamas, což je její syn.

„Měla ten nejpozitivnější vliv na můj život,“ zavzpomínal Lamas na sociální síti. „Budu si pamatovat její smích, její radost, její důstojnost, se kterou se utkávala s problémy... Nikdy o nikom neřekla křivého slova. Její schopnost odpouštět mě někdy ohromovala.“

Reklama

Výběr článků

Načítám