Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kromě Havla panuje v kinech nuda

Novinky, Stanislav Dvořák

V českých kinech zavládla nuda. Chodí se jen na Havla, částečně ještě na 3Bobule. Další tituly z českého Top 10 jsou tak slabé, že dosahují pouhých jednotek tisíc diváků za víkend.

Foto: Bontonfilm

Anna Geislerová hraje Olgu Havlovou.

Článek

Drama Havel sleduje mládí prvního českého prezidenta. Dramatik bojoval s cenzurou, vystupoval proti komunistům a požadoval dodržování zákonů a lidských práv. Jeho složitý vztah s manželkou Olgou prožíval vzestupy a pády, objevovaly se milenky, ale jejich pouto bylo mnohem silnější, než se zdálo.

V komedii 3Bobule mají Kryštof Hádek a Tereza Ramba krizi. Do toho ještě přijíždí kamarád Jirka v podání Lukáše Langmajera a s ním nejeden problém. V dalších rolích se objeví třeba Miroslav Táborský, Braňo Deák či Karel Roden.

Horor Démon zatracení obsadil třetí příčku. Nevýrazný americký snímek nalákal pouhých 8618 lidí za víkend. Hrdinou je teenager Ben, který jede na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, zmizí a nikdo ho nehledá. Jeho táta tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje, a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu jde o život, stejně jako půjde o život dalším dětem z okolí. Tisíc let stará čarodějnice je strašlivý protivník...

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Havel15 000
2.2.3Bobule12 853
3.-Démon zatracení8 618
4.3.Scoob!6 568
5.4.V síti 18+4 907
6.5.Téměř dokonalá tajemství3 453
7.189.K2 vlastní cestou3 296
844.Velké dobrodružství malé pandy3 075
9.6.Vzhůru za sny2 010
10.-Trollové: Světové turné1 861
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám